Wat een jaar

  • Geplaatst op
  • Door Lonneke
  • 0
Wat een jaar

Dit jaar begonnen we positief het jaar 2020 niemand, niemand, niemand die ooit had gehoord van het woord Corona… of Covid19! Gelukkig maar!  Zo hebben we nog een maandje of twee zorgeloos van het jaar 2020 kunnen genieten. Hier een Pomme jaar overzicht zoals ik (Lonneke) het ervaren heb. En laten we beginnen bij...

JANUARI
Januari is echt een feestje voor ons. We beginnen met een nieuwe inkoop en de lente/zomer collectie druppelt langzaam binnen. Heerlijk alles uitpakken het het winkeltje mooi maken en onze lieve en gezellige klanten ontvangen (want we wisten nog van niks)… Januari is ook de maand waar Rienke en ik altijd naar ons oh zo geliefde Parijs gaan. Niet wetende dat dit voorlopig de laatste keer zou zijn anders waren we 2 weken gebleven. Of 3 ..

OOOh als ik daar aan terug denk kan ik wel janken. Hoe fijn hebben we het gehad?
Dit keer waren onze mannen gezellig een keertje mee en hebben we overal heerlijk gegeten, gedronken, gegeten en gedronken en ook nog ergens wat gedronken. Laten we het er op houden dat we niet veel gewerkt hebben, want daar hadden we geen tijd meer voor.

Bij terugkomst in Nederland moest er wèl weer hard gewerkt worden. Rienke en ik gaan veel het land door om in te kopen voor de mooiste nieuwste collecties en merken. En onze liefste meiden in de winkel zijn veel aan het uitpakken, inhangen, instagrammen, en natuurlijk verkopen.

Inkopen doen we door heel Nederland, maar ook in Antwerpen …. Daar komen we zo graag, want de merken die we daar inkopen… OeLaLa.

En meestal glippen we na de inkoop uiteraard ook de stad nog even in. Wij vinden namelijk dat je van iedere dag een feestje moet maken en dat je heel goed voor jezelf moet zorgen… dus. Dit jaar hebben we in Antwerpen ook een nieuw merk gespot die je dit seizoen in onze winkel zal tegenkomen  (of in de webshop natuurlijk) Maar mooi dat het is joh! Als je het toch eens kon voelen dan werd je net zo enthousiast als dat wij zijn.

 

FEBRUARI
In februari zijn wij zelf ook altijd weer lekker veel in de winkel en doen we eigelijk wat we het allerleukste vinden. Lekker verkopen en veel gezellige praatjes en koffietjes met de klanten. Heerlijk de hele dag setjes maken met alle nieuwe collectie die dan al bijna compleet in de winkel hangt.
Eind februari begint de voorjaarsvakantie (feest) en gaan er veel mensen op vakantie. Zelf gaan we ook graag een weekje skiën. Toen begon het al een beetje te rommelen die Corona, maar als ik voor mezelf spreek zag ik er toen de ernst er nog niet zo van in . Zal wel loslopen dacht ik toen nog. En daarbij had ik het veel te druk met skiën, eten en drinken.

 

MAART.
Daar kwam dan dat verhaal van die 1e lockdown.. Blijven we open ? Gaan we dicht? Oh jee wat nu? En hoe gaan we dat allemaal doen?  Je kinderen thuis die ook gewoon aan hun schoolwerk moeten? Allemaal dingen die je Hood een drukke boel maken, maar….
Rienke en ik hebben onze schouders er onder gezet en hebben geen moment stil gezeten en we zijn gelukkig nog geen 1 dag dicht geweest.
We gingen korter open en deden zoveel mogelijk bestellingen thuis bezorgen. Ook leuk om eens een keertje bij je klanten op bezoek te gaan ;-) We hebben ons helemaal suf gewerkt en zijn onze klanten eeuwig dankbaar voor alle bestellingen en hun loyaliteit. Het was eerlijk gezegd ook wel eens leuk om je creative geest weer eens een swengel te geven en te bedenken hoe je een winkel vol moois kan presenteren aan je klant zonder ze daadwerkelijk in de winkel te hebben.

 

APRIL
Langzaam aan werd het voor heel even weer een beetje normaal en was onze winkel weer gewoon hele dagen open en hielden we ons netjes aan alle regels.
intussen hadden we bedacht dat we onze webshop bestellingen niet meer gingen inpakken in plastic maar dat iedere bestelling hun mooie spulletjes kreeg in een leuk Pomme tasje. We vroegen jullie om de tasjes zo mooi mogelijk in te kleuren. Nou ik kan je vertellen:  jullie hebben je best gedaan hoor!

 

MEI
In mei was alles toch nog een soort van ‘normaal' (in de winkel dan he) maar toch mochten we helaas niet op meivakantie waar we allemaal zo een zin in hadden. Jeetje wat werden we moe van het niks doen. Ook was het moederdag in mei. Aangezien we alle moeders een beetje moeten verwennen hadden we alvast een leuk kadootje bedacht. Zoals jullie vast wel weten maakt Rienke de allermooiste Illustraties die wij ook verkopen natuurlijk. Nu hadden we voor moederdag speciaal een paar originele gemaakt en voor we het wisten waren ze allemaal op. Super leuk om te zien dat ik niet de enige grote fan van Rienke ben maar jullie dus ook allemaal.

 

JUNI
Normaal gesproken starten wij altijd zo ergens in juni de SOLDES maar omdat dit jaar gewoon helemaal anders is doen wij dat lekker ook!
Sowieso is het natuurlijk belachelijk dat de uitverkoop in Nederland steeds vroeger lijkt te beginnen. Het zou veel logischer zijn dat, wanneer het lekker warm weer wordt, dat er dan ook daadwerkelijk zomerkleding te koop is en niet dat het dan in uitverkoop hangt of nog erger dat de wintercollectie er al hangt. Dus proberen wij dat te doorbreken en dit leek ons een goed moment. Dus HUP een maand later in de SOLDES.

 

JULI
Ja hoor het is ons gelukt een maand later in de SOLDES!! En het voelt goed om dit zo te doen. Het was heel spannend, want als onze klanten hierdoor ergens anders gaan shoppen missen wij de omzet, maar niets was minder waar. We hebben dus echt fijne lieve klanten die heel goed snappen wat we bedoelen. En we hopen dat meer winkels ons voorbeeld volgen. Misschien niet in 1 keer zoals wij doen, maar ieder seizoen een weekje later helpt al een hoop! 

 

AUGUSTUS
Langzaam aan druppelt de wintercollectie weer binnen en ooooh wat worden we daar weer blij van (ook al is het augustus) Nieuwe collectie uitpakken voelt nou eenmaal altijd als kerst cadeautjes uitpakken. Of je verjaardag … En … In augustus hebben we onverwacht toch nog van een kleine vakantie kunnen genieten. Stiekem waren we daar wel een beetje aan toe net als iedereen natuurlijk. 

 

SEPTEMBER
Alles lijkt weer (ja alweer) een beetje normaal het gaat de goede kant op… of toch niet?

 

OKTOBER
Ooonee toch niet, Oktober is voor ons de maand dat corona heel dicht bij is. Rotterdam is de haard. We testen, we gaan in quarantaine, we testen nog maar een keer en nog een keer. We komen er allemaal goed vanaf en we drinken nog maar een wijn. Retteketet alcohol ontsmet … en we testen nog een keer ...


NOVEMBER
Joehoe. We zijn er allemaal en weer zo fit als een hoentje (zo niet dan toch) We hebben er allemaal weer zin in en verheugen ons erg op de feestdagen al zouden die dit jaar sober gevierd moeten worden maar toch!! in dit soort tijden verlang je gewoon naar ieder soort van gezellig moment. Dus Hup de winkel gaat lekker al vroeg in de sinterklaas sfeeren.  Ondertussen mogen de verkopen in de winkel gelukkig nog lekker doorgaan zodat iedereen z'n sint cadeaus kan inslaan. Heerlijk! Zo kunnen wij alles mooi en gezellig inpakken. En vergeet de praatjes en de koffie niet. Werden die mondkapjes nou verplicht?

 

DECEMBER
We begonnen  de maand nog fris, fruitig en vol goede moed. En ja per 1 december werden de mondkapjes verplicht! Maar he!! Who cares.. We zijn open… Of toch niet... tot daar weer die lockdown begon en we weer helemaal van voor af aan konden beginnen …Nou ik kan je vertellen dan zakt de moed je wel een beetje in de schoenen hoor. En natuurlijk, alles komt goed! Maar het is gewoon stom! Heel stom!! Keihard hebben we gewerkt met ons fantastische team en in 1 keer. Poef En dat plan om laat in de Soldes te gaan werkt ook niet, omdat het online een trend lijkt te zijn om met je prijzen te stunten.. Dus hup .. Lockdown Soldes aan en gelukkig zijn het weer de lieve klanten die ons zo fijn bijstaan en super mooie bestellingen doen. (Ook online)
We zetten onze schouders er weer onder. Zetten onze feestmuts op, trekken onze glitterbroek aan. En we gaan er voor.
Ook dit keer bezorgen we zelf alle pakjes in Rotterdam en omstreken (En dat zijn er gelukkig heel veel) En stiekem is dit dus super leuk want zo kom je eens bij klanten thuis (Nee nee we gingen die overal op visite)

Gelukkig helpt ons hele gezin mee en bezorgen we gezellig met elkaar. We zingen lekker kerstliedjes in de auto of op de fiets.
Wat ook erg leuk is dat jullie als klant het zo leuk vonden dat we langs kwamen. Jeetje wat hebben we veel leuke berichtjes gekregen. (Dat zet echt alles om in positiviteit)
Maar goed! Voorlopig hebben we geen idee hoelang dit nog gaat duren maar wij geloven er gewoon in dat 2021 en top jaar wordt mede door ons team en onze lieve klanten.
Dus dank voor afgelopen jaar en vol goede moed het nieuwe jaar in wij hebben er vertrouwen in..


Proost!!!


Liefs Lon & Rien

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.