Verzending binnen NL 4,95 - Boven 100 EUR gratis
icon-close
Stichting TAAI

Stichting TAAI

Cystic Fibrosis (kortweg CF of Taaislijmziekte) is een erfelijke en ongeneeslijke ziekte. Als je CF hebt dan is het slijm door het hele lichaam heen te taai. Hierdoor werken diverse organen zoals de longen, alvleesklier en voortplantingsorganen niet goed en wordt de functie van deze organen steeds slechter. Veel mensen denken dat slijm zich alleen in de longen bevindt, maar feitelijk zit het in je hele lichaam.

 

Het is bedoeld om bacteriën af te voeren en zo overal een gezonde balans te houden. Wanneer dit slijm te taai is gaat dat afvoeren niet, of moeilijker. Bij de meeste mensen met CF worden hierdoor vooral de spijsvertering en longen aangetast, voor sommigen is de lever ook een probleem. Ook komt CF gerelateerde Diabetes voor bij ongeveer een derde van alle patiënten, en voor sommigen zijn er nog meer of andere grote klachten.

stichting taai

 

CF is één van de meest voorkomende erfelijke ziekte in Nederland en is nog niet te genezen. Ongeveer 1.500 mensen in Nederland hebben CF en er worden ongeveer 25 kinderen per jaar geboren met deze ziekte. De levensverwachting van mensen met CF is ongeveer 40-45 jaar. Deze cijfers geven aan dat slechts de helft van de mensen met CF ouder wordt dan 40-45.

 

Dit zijn voor ons onacceptabele getallen! Naar schatting is 1 op de 30 Nederlanders drager van een foutje in het CF-gen. De levensverwachting is in de loop der jaren sterk gestegen maar nog steeds veel te laag. CF kent ruim 2000 verschillende mutaties, onderverdeeld in 5 klassen, wat wil zeggen dat alle mutaties per klasse dezelfde soort eigenschap hebben en elk een eigen fout in het gen heeft. Die fout resulteert dus in het hebben van CF maar ontstaat net wat anders. Daarom is niet alle medicatie die nu beschikbaar is niet zomaar voor iedereen met CF geschikt. Er worden grote stappen gemaakt, maar we zijn er nog lang niet. Dus moeten we doorpakken en dat kan alleen als er meer en nog beter onderzoek wordt gedaan en dat kost geld!

 

stichting taai

 

Wat kan jij doen om te helpen?

Koop het #stichtingtaai Bandje voor maar €5.  De oplossing is dichtbij en alle kleine beetjes helpen.

LET OP: DE GEHELE 5 EURO GAAT NAAR STICHTING TAAI!

Als jij dit bandje koopt, dan ben jij trotse bezitter van dit unieke #stichtingtaai bandje! En hier stopt het niet. Dit is pas het begin!

 

Maak een foto of video van jezelf met het bandje om, vuist op je longen en plaats dit op jouw eigen social media-kanalen. Doe dit met de volgende tekst: Ik omarm TAAI tot CF te genezen is. 

Omarm jij ook stichting Taai? Tag 3 mensen en zorg er voor dat zoveel mogelijk mensen de stichting leren kennen.

 

armbandje taai

 

Wil je nog meer doen?
Er wordt veel onderzoek gedaan en er zijn al prachtige resultaten geboekt. Maar er is veel meer geld nodig om echt door te kunnen pakken. Stichting TAAI zet zich met hart en ziel in deze ziekte voor eens en voor altijd uit te bannen door financiële bijdragen te leveren aan baanbrekend onderzoek. Middels diverse donateur-wervende acties zamelt de Stichting geld in om in samenwerking met artsen en wetenschappers onderzoek te financieren. Meld je aan als Vriend van de Stichting! Dit kan zowel zakelijk als particulier en help mee om mensen met CF een langer leven te geven.

Zo maken we het verschil, want de oplossing is zo dichtbij!

 

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Taai (www.stichtingtaai.nl)