Covid 19 x Pomme de Jus

  • Geplaatst op
  • Door Lonneke
Covid 19 x Pomme de Jus

'Hoe gaat het nu met jullie?' Wordt ons veel gevraagd.
En iedere dag geef ik daar weer netjes antwoord op met: 'Nou eigelijk hebben we niks te klagen dus dat doen we dan ook maar niet.'
Punt. Maar misschien wil ik er toch wat over zeggen ...


Want natuurlijk had ik het liever anders gezien tijdens de lockdown. Want ondanks dat jullie massaal online gingen winkelen (waarvoor heel veel dank!!!) Had ik liever onze winkel stampvol gehad met hele gezinnen in plaats van 1 persoon en natuurlijk had ik liever al die kleine kindjes een aai over hun bolletje gegeven, in plaats van op afstand een kleurboekje naar ze te gooien.

En natuurlijk had ik liever even goed willen kunnen voelen bij een kindje dat een mooi nieuw Bergstein kaplaarsje krijgt of hij helemaal top zit, in plaats van een goedkeurend knikje te geven op 1,5 meter afstand.

En natuurlijk had ik geen zin om na iedere pin transactie het gehele pinapparaat te reinigen, in plaats van dat de pin het zo druk heeft met de wachtende klanten dat hij gelijk door moet naar de volgende.

En natuurlijk zie ik liever dat kinderen gewoon lekker met hun gezicht tegen de etalage hangen en er misschien wel de ruit likken.. (Ja, ja, dit gebeurd.. En zeker als net de glazenwasser is geweest. Of als Rien net een tekening op heet raam gemaakt heeft), in plaats van dat je nu een rolberoerte krijgt en alle bacillen in het rond ziet vliegen.

En natuurlijk vind ik het 10 keer leuker als een kindje met een bepaald doel, laten we zeggen een fluor roze Morley jurk, binnenkomt om dat kind te laten slagen voor dat doel. Door haar af toe iets toe te fluisteren in haar oor in de paskamer en mama er stiekem buiten te laten, in plaats van op afstand te zeggen dat dat hem waarschijnlijk niet gaat worden omdat mama dat toch echt niet wil.

En natuurlijk deel ik het liefst aan iedereen een kopje koffie uit in plaats van te denken: 'Ok, ok  hoe geef ik dit kopje nu aan de klant zonder dat ik het aanraak???'

En natuurlijk heb ik het liefst dat iedereen de hele dag gezellig langskomt voor een kletspraatje en een kopje bacillen koffie in plaats van dat je nu denkt: 'Oooh uuuuh nou fiets maar lekker door, want er mogen maar 3 mensen in winkel... en daar hoor jij niet bij met je bacillen koffie!!!'

En natuurlijk vond ik het stiekem heel erg heerlijk dat we gepaste openingstijden hadden van 1 tot 5.
En dat ik iedere ochtend pas om 10 uur wakker word in plaats van om 10 uur open! Haha!

Maar goed...  De lockdown is voorbij. De zomervakantie is voorbij ... En vanaf nu vind ik dat alles weer normaal moet worden (En ja Natuuuuuurlijk op gepaste afstand) dus hup die wekker weer zetten en gewoon die winkel weer openen om 10 uur. Want ik hou van volle winkels, kletspraatjes en mensen om mij heen. Ik hou niet van koffie, maar wel van koffie zetten. Voor jou! 

De kindjes zijn alweer een weekje naar school en we proberen weer gewoon lekker normaal te doen... maar wat is normaal?

Nou, volgens mij, is normaal dat jullie gewoon weer gezellig langs komen en proberen rekening te houden met het aantal mensen waarmee je komt. En niet aan alle kopjes koffie een ramen gaat likken! Dat moet lukken toch? Dan ga ik weer de mooiste setjes maken voor jullie, samen met Rien, en in de oren van jullie kindjes fluisteren dat die roze jurk met paarse laarzen helemaal DE MAX zijn!

Oke?

Afgesproken! 

:-)

 

Liefs Lon!